9 Ιουν 2012

Σπιτικό Παντεσπάνι


Τι θα λέγατε να φτιάχναμε άλλη μία λαχταριστή τούρτα; Αυτή τη φορά, όμως, λέω να χρησιμοποιήσουμε παντεσπάνι. Αρχικά, πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε προκειμένου να δώσει τη σειρά του στην τούρτα που θα ακολουθήσει.

υλικά: (για 3 στρογγυλά παντεσπάνια)

8 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια φαρίνα (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι θα προσθέσουμε 1 φακελάκι μπέικιν)
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια σε σκόνη


Εκτέλεση:


Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. 
Κατόπιν, προσθέτουμε λίγη λίγη τη φαρίνα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις  με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε στο ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας το οποίο ψήνουμε στους 180°C  για περίπου 20' λεπτά.
Αφού κρυώσει, το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.



Το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο και μπορούμε τώρα να το χρησιμοποιήσουμε για να παρασκευάσουμε την τούρτα μας. Αν πάλι θέλουμε να φτιάξουμε σοκολατένιο παντεσπάνι, αφού φτιάξουμε το μείγμα μας προσθέτουμε 3-4 κουταλιές κακάο ή λυωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...