4 Φεβ 2012

Κουλουράκια με Πετιμέζι



Μετά από μια κουραστική μέρα επιτέλους ήρθε η ώρα να μπω στην κουζίνα μου και να σας υποδεχτώ για άλλη μια φορά με μια γλυκειά δημιουργία. Κρατάω στα χέρια μου ένα μπουκάλι υπέροχο Κρητικό Πετιμέζι που μου έδωσε τις προάλλες η γιαγιά μου και που φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα στα κουλουράκια που θα φτιάξουμε τα οποία συνοδεύουν άριστα το γάλα ή τον καφέ μας. Θα χρειαστούμε:


υλικά:

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι πετιμέζι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κιλό αλεύρι και όσο πάρει



εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ(ανοξείδωτο κατά προτίμηση) ρίχνω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. 
Συνεχίζουμε, ρίχνοντας ένα ένα το χυμό του πορτοκαλιού,το πετιμέζι, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλλα και το γαρύφαλλο
Διαλύουμε τη σόδα στο ούζο και  ρίχνoυμε το διάλυμα στο μείγμα. 
Κατόπιν,ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ενσωματώσει το μπέικιν και τα χονδροκομμένα καρύδια.
Τέλος, στρώνoυμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλες λαμαρίνες, πλάθουμε σε μισοφέγγαρα και ψήνουμε στους 180°C για 40' περίπου λεπτά.

Καλό μήνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...