8 Ιαν 2012

Σάλτσα Καραμέλας




Μετά από ένα υπέροχο τριήμερο επιστρέφω δριμύτερη και σας υποδέχομαι για καλή αρχή με μία γλυκιά σάλτα καραμέλας. Φυσικά έπεται και η συνέχεια. Εύκολη, γρήγορη μα πάνω απ'όλα σπιτική η σάλτσα καραμέλας (που εδώ θα συναντήσουμε στη ρευστή της μορφή) μπορεί άριστα να διακοσμήσει την επιφάνεια  τούρτας, κέικ, πανακότας, γαλατόπιτας, παγωτού, κρέπας και φυσικά  μιας εξαίρετης παραλλαγής ενός λατρεμένου γλυκού που γεύτηκα πρόσφατα και με χαρά θα σας παρουσιάσω μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα χρειαστούμε:


υλικά:

1/3 κούπας νερό
2/3 κούπας ζάχαρη(καστανή κατά προτίμηση)
1/3 κούπας μέλι
1/3 κούπας ζαχαρούχο γάλα
2    κουταλιές βούτυρο
1    βανίλια σε σκόνη
1    πρέζα αλάτι
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος


παρασκευή:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο. Παράλληλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τώρα την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πολύ γρήγορα αυτή τη φορά και πάλι με την ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.


Αν μας περισσέψει σάλτσα κανένα πρόβλημα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο για κάμποσες μέρες. Όταν θελήσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε απλά τη ζεσταίνουμε.


Μείνετε συντονισμένοι και θα με θυμηθείτε. Έρχεται το γλυκό αποκάλυψη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...