20 Σεπ 2010

Κρασοκούλουρα

Τον Τρυγητή τ' αμπελουργού πάνε χαλάλι οι κόποι λέει μια παροιμία. Έτσι λοιπόν μιας και βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη λέω σήμερα να φτιάξουμε κρασοκούλουρα.


Θα χρειαστούμε:

1 ½ φλυτζάνι λάδι (εγώ χρησιμοποιώ ελαιόλαδο)
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
4-5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 βανίλιες σε σκόνη
1 κ.γ.(κουταλάκι γλυκού)μπέικιν
½ κ.γ. μαγειρική σόδα( σκόνη)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις(μπλε)όσο πάρει(περίπου 6 φλυτζάνια)
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα(προαιρετικά)


εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε διαδοχικά το κρασί, το κονιάκ, τις βανίλιες και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ενσωματώσει το μπέικιν. Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Για να τη δοκιμάσουμε, παίρνουμε στη χούφτα μας ένα κομμάτι (μέγεθος καρυδιού) και πλάθουμε με τα δύο μας χέρια μια λωρίδα περίπου στα 15 εκ. την οποία στη συνέχεια τυλίγουμε σε κουλούρα ή κοτσίδα. Γεμίζουμε ένα μπολ με σουσάμι και βουτάμε ένα ένα κουλουράκι και από τις δύο μεριές. Τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 45 λεπτά ανάλογα πάντα με το φούρνο.


Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...